2 Mayıs 2010 Pazar

İncirli ve Cevizli Kek

İncirli cevizli keki ilk kez sevgili arkadaşım Nilgün'de yedim ve çok hafif bulduğum bu nefis kekin tarifi hemen arşivimde yer aldı.
Ayrıca bu kek sayesinde inciri tek başına yemek istemeyen benim minik kuşum da inciri bir güzel yemiş oluyor :))



İncirli ve Cevizli Kek

Malzeme:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 50 gr tereyağ veya margarin(erimiş,ılık)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2.5 su bardağı un
  • 6-7 adet kuru incir (zar gibi doğranmış)
  • yarım su bardağı ceviz(iri çekilmiş)
Hazırlanışı :
  • Yumurtaları mikserle çırpın.
  • Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
  • Süt ve erimiş margarini de ekleyip çırpın.
  • Elenmiş unu,kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyip çırpmayı devam ettirin.
  • En son küçük küçük zar gibi doğranmış incirleri ve iri çekilmiş cevizi de ilave edip karıştırın.
  • Pişireceğiniz kalıbı çok az margarinle yağlayın ve hafif un serpin.
  • Hazırladığınız karışımı kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin.

Şimdiden afiyet olsun :))))

Kaynak : Nilgün Yıldız (tarif için tekrar teşekkür ediyorum Nilgüncüm.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder