5 Mayıs 2010 Çarşamba

Tuzlu Kek

Sevgili arkadaşım Esra'da yediğim ve çok beğendiğim bir tuzlu kek tarifi.. O da Sofra dergisinden almış bu tarifi.. Esra'nın da eli şahanedir mutfakta.. Bu güzel tuzlu keki ister misafirlerinize beş çayında ikram edin, isterseniz de kahvaltı da .. Ama mutlaka yanında çay olsun harika oluyor benden söylemesi ..



Tuzlu Kek

Malzemeler :
  • 1 su bardağı zeytinyağı(ben tarifteki miktardan daha az ,yarım su bardağı olarak kullandım.)
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı küçük doğranmış biberli yeşil zeytin
  • 1 su bardağı küp doğranmış beyaz peynir
  • bir buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • birer çay kaşığı çörekotu ve tuz
  • ikişer çorba kaşığı ince kıyılmış maydonoz ve dere otu
  • 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Hazırlanışı:

  • Yumurtaları ve sütü birlikte çırpın..
  • Karışımın üzerine zeytinyağı ekleyerek 1-2 dakika daha çırparak sonra unu ve kabartma tozunu ilave edin.
  • daha sonra hamura beyaz peynir ,zeytin,dereotu,maydanoz, tuz ve çörekotunu da katarak iyice karıştırın.
  • Dikdörtgen bir kek kalıbını öce yağlayın sonra hafif unlayın.
  • Kalıbın tabanına dolmalık fıstıkları döşeyip kek hamurunu üzerine dökün.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

Soğuyunca dilimleyip servis edin..

Afiyet olsun...

Kaynak: Sofra Dergisi(ve sevgili Esracım..) teşekkürler:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder