29 Aralık 2010 Çarşamba

Havuçlu Tarçınlı Kek


Malzemeler:
  • 4 yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2-2.5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çimdik tuz
  • 2 su bardağı rendelenmiş havuç
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz

Hazırlanışı:

  • Yumurta ve şekeri bir kapta iyice çırpın.
  • Yağı ekleyin.
  • Kuru malzemeleri (un,kabartma tozu, vanilya, tarçın ,tuz) bir kapta karıştırıp eleyin.
  • İki karışımı birbirine ekleyip iyice karıştırın.
  • Rendelediğiniz havuçları ve kıydığınız cevizleri de ekleyip bir spatula yardımı ile yavaşça karıştırın.
  • Hafifçe yağladığınız kalıba karışımı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dk. pişirin.
  • Soğuyunca dilimleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder