30 Kasım 2011 Çarşamba

Pırasalı Milföy Börek

 
 
1.İzmirli Yemek Yazarları buluşması için hazırladığım milföy börek ; içi pırasalı..
Bursa'da arkadaşım Derya 'da yediğim ve çok beğendiğim şahane bir börek içi, hazırlaması da çok kolay..
Pırasalı milföy börek içini . isterseniz yufkanın içine de bu içten koyup börek pişirebilisiniz.
 
Malzemeler:
1 paket milföy
pırasa 3-4 adet
2 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
susam ,çörekotu
 
Hazırlanışı :
Pırasalar ayıklanıp temizlendikten sonra ikiye bölüp çok ince ince doğruyoruz.
Genişçe bir tava içine zeytinyağını koyuyoruz , çok hafif kızdırıyoruz, üzerine pırasaları koyup yumuşayana kadar kavuruyoruz.
Pırasalar yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz ,soğuyunca üzerine yumurta ve yoğurtu ilave edip karıştırıyoruz. yumurtanın birisini sarısı üstüne sürmek için ayırıyorz.
Börek içimiz hazır istenirse yufka içine de konulabilir.
 
oda sıcaklığına getirdiğimiz milföylerin içine karışımdan ilave edip milföylerin bastırarak köşelerini kapatıyorz. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz.
 
150 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun..
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder