10 Temmuz 2013 Çarşamba

Peynirli Börek



Peynirli Börek
 

Peynirli börek en sık yaptığım böreklerin başında çünkü kolay ve pratik..
 
Peynirli börek için gerekli malzemeler:
5 yufka
250 gr. tuzsuz tulum lor peyniri ya da sevdiğiniz bir peynir çeşidi.
yarım demet maydonoz
1 yumurta 1 su bardağı süt
1 su bardağı su
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşıgı tuz.
isterseniz üzerine susam veya çörekotu
 
 
Hazırlanışı:
Yıkanmış maydonozları küçük küçük kıyıp lorla karıştırıyoruz.
Su ,yağ ,süt ve yumurtayı bir kapta karıştırıyoruz.
Fırın tepsisine 1 yemek kaşığı sıvıyağ döküp fırça ile bu yağı tepsiye yaydırıyoruz.
İlk yufkamızı seriyoruz. Kenarlardan taşan fazlalıkları en son kapamak uzere bırakıyor kesmiyoruz.
Üzerine sıvı karışımdan fırça yardımı ile sürüyoruz. 2 yufkayı parçalara ayrırarak kat kat serip aralara sıvı karışımdan sürüyoruz, araya da lorlu karışımı koyuyoruz.
Tekrar üzerine yufka, üzerine sıvı karışım ilave ederek yufkaları bitiriyoruz. en son yandakileride yufkaların üzerine kapatıyoruz kalan sıvı karışımı döşediğimiz yufkların üzerine döküyoruz.
Üzerine susam ve çörekotu ilave edip 150 derecelik turbo fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Fırından çıkarıp dilimleyip servis yapıyoruz. Ben büyük boy fırın tepsiye yaptığım için tamamını hemen tüketemiyoruz.Ben de tupperware derin dondurucu kaplarına koyup kaldırıyorum .istediğim zaman çıkarıp fırında ya da tava da iki dakika ısıtmam çıtır çıtır olması için yeterli oluyor.
 
Şimdiden afiyet olsun..
 
 
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder