19 Mart 2015 Perşembe

Tahinli Cevizli Kurabiye

 
Gün şekerleri arkadaşlarımdan sevgili Sema'nın yaptığı nefis bir kurabiye tarifi bu :)))
Hep yapmak istemişimdir ama bir türlü kısmet olmamıştı. Bana gönderdiği tarifte yazdığı gibi hıyır hıyır ağızda dağılıyor, bir tane yedikten sonra hemen arkasından 5 tane yiyebildiğiniz bir kurabiye  :))
Çok tehlikeli ,çok fena ama çok ta nefis...
Favoriler arasında hemen arşivde yerini alıyor ;))))
 


Tahinli Cevizli Kurabiye
Malzemeler :
  • 1 su bardağı tahin
  • 125 gr. tereyağ ( oda sıcaklığında yumuşamış)
  • Yarım su bardağı sıvıyağ ( isterseniz tereyağ kullanmayıp sadece 1 su bardağı sıvı yağ da kullanılabilirsiniz )
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz ( hafif irili bırakabilirsiniz damak tadınıza göre )
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1,5/ 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı :

  • Un ve ceviz hariç bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz. Cevizi ve unu da üzerine ilave ediyoruz fakat unun tamamını dökmeyin azar azar yedirin; hamur istenilen kıvama gelinceye kadar ilave edebilirsiniz.
  • Tereyağın az yumuşak çok yumuşak olmasına göre un miktarı değişkenlik gösterebilir.
  •  Kulak memesi kıvamında ne çok sert ne de çok yumuşak bir kurabiye hamuru elde edince hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde yuvarlayarak şekil veriyoruz.
  • Şekil verdiğimiz kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında kurabiyeleri pişiriyoruz. Üzerleri çatlayıp rengi hafif pembeleşince fırından alıyoruz.
  • Soğuduktan sonra tepsiden dikkatlice sunum tabaklarına alıyoruz, çünkü çok çabuk dağılabilir..
Afiyet olsun :))))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder