Anjelika Erik Suyu


Anjelika erik suyu hem rengi hem kokusu  hem tadı nefis olan  bir meyve suyu. 
Bu yaz ev yapımı meyve suyu olarak biz de limonatadan sonra en çok anjelika erik suyu yapıldı diyebilirim.
Biz çok sevdik .
Tam mevsimi iken yapıp kavanozlarda da saklayabilirsiniz.

Anjelika Erik Suyu tarifi :
  • 1 kg. Anjelika erik
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 litre su
Hazırlanışı :
  • Erikleri bir tencereye alın üzerine 2 lt. su ilave edin. 
  • Erikler çatlayana kadar pişirin.
  • Erikler çatlayınca ocağı kapatıp biraz dinlendirin.
  • Süzgeç yardımı ile süzün eğer süzgeciniz iri gözenekli ise üzerine ince bir tülbent koyarak süzebilirsiniz. Böylece duru posasız bir meyve suyunuz olacaktır.
  • Akma işlemi tamamen duruncaya kadar süzgeçte bekletin , sıkmayın ya da ezmeyin.
  • Elde ettiğiniz suya 1.5 bardak şekeri ilave edip şeker eriyene kadar karıştırın. üzerinde beyaz köpükler oluşursa kaşıkla alın, meyve suyunuzun parlaklığı rengi bozulmasın.
  • Ve soğumaya bırakın. 
Not 1 :
  • Eğer hemen kullanmayacaksanız sıcak iken kavanoza koyup sıkıca kapatın ters çevirip bir gün sonra serin bir yere alabilirsiniz.
Not 2 :
  • Posalarını attım sanmayın sakın  erik marmeladı oldu kendileri 😍😍😍
Not 3 : Kıvamı yoğun gelirse istediğiniz miktarda su ile açabilirsiniz.

Afiyet olsun💗💗💗

Hiç yorum yok